Proiectul impresionant al Marii Loje Masonice, APROBAT de CGMB

Consilierii generali au aprobat, marţi, Planul Urbanistic Zonal prin care Marea Lojă Națională din România, a francmasonilor, vrea să construiască un mare centru de evenimente lângă Romexpo. Noua clădire va cuprinde o parcare subterană, 8 săli de spectacole, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă. Această clădire va deveni şi sediul organizației.

Planul Urbanistic Zonal care prevede construirea centrului de evenimente al Marii Loje Naționale a fost supus din nou votului consilierilor generali. Acest proiect, prin care Marea Lojă Națională din România cere Consiliului General al Municipiului București (CGMB) aprobarea proiectului de construire a unui mare centru de evenimente pe Bd. Expoziției, lângă Romexpo, s-a aflat şi pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 29 octombrie.

În noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, săli multifuncționale, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă. Centrul de evenimente al masonilor va funcționa și ca sediu al asociației. Clădirea va avea trei niveluri în subteran și alte cinci la suprafață și va fi construit pe un teren de 2.448 metri pătrați, primit gratuit de la Guvern. 

În decembrie 2013, Marea Lojă Naţională Masonică a primit gratuit de la Guvernul Ponta un teren cu o valoare de peste 2,1 milioane de lei, pentru construirea unei clădiri “de interes public”.

Marea Lojă va folosi timp de 49 de ani terenul de aproape 2.500 metri pătraţi, care se află în vecinătatea complexului Romexpo din Capitală, pe Bd. Expoziției nr.24F (fost 22-30).

În noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, săli multifuncționale, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă

Astfel, la primele două niveluri ale clădirii, aflate la subsol, va fi amenajată o parcare cu 112 locuri pentru autoturisme și șase pentru motociclete (câte 56 de locuri pe fiecare nivel).

La demisol este prevăzut un club cu 115 locuri, un lobby, dar și un restaurant cu 150 de locuri.

Parterul va fi ocupat în acea mai mare parte de o sală de spectacole cu 679 de locuri, între care 431 la parter și 248 la balcon).

La nivelurile superioare vor mai fi construite încă șapte săli multifuncționale: patru săli la etajul al doilea (două cu câte 120 de locuri și alte două cu câte 158 de locuri) și trei la etajul al treilea. De asemenea, la ultimul nivel al clădirii (etajul patru) vor fi amenajate un muzeu și o bibliotecă.       Sursa : http://www.b365.ro/soarta-proiectului-impresionant-al-marii-loje-masonice-decisa-azi-de-consilierii-generali_242429.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s