Vanghelie a cumpărat magazinul Bucureşti cu 3,2 milioane de lei puşi într-un diplomat

Fostul primar Marian Vanghelie a cumpărat în 2003 magazinul Bucureşti cu un diplomat plin cu euro şi dolari, echivalent a 3,2 milioane de lei, pe care l-a dat vărului său pentru a îl duce la AVAS, arată ruda edilului în declaraţia dată anchetatorilor DNA, obţinută de MEDIAFAX.

Mircea Sorin Niculae, vărul lui Marian Vanghelie, a dat o declaraţie completă în faţa procurorilor DNA în dosarul primarului suspendat al sectorului 5.

În declaraţia sa, obţinută exclusiv de MEDIAFAX, Mircea Sorin Niculae le-a povestit în detaliu procurorilor DNA modalitatea în care edilul a dobândit după 2003 magazinul Bucureşti din Capitală.

Potrivit declaraţiei, în afacere ar fi fost implicaţi şi fostul şef al AVAS Ovidiu Muşetescu şi fosta şefă a AVAS Bucureşti precum şi omul de afaceri Iulian Lupeanu.

“În luna iulie-august 2003, nu îmi amintesc data exactă, m-a chemat Vanghelie Marian-Daniel şi mi-a zis că el doreşte să cumpere pachetul majoritar de la A.P.A.P.S (actual A.V.A.S) al societăţii SC Bucureşti SA, acţiuni pe care mi-a zis că vrea să le cumpere pe numele meu. Eu l-am întrebat cum o să procedăm, întrucât nu aveam cunoştinţele necesare pentru achiziţia vreunei societăţi de la AVAS, iar el mi-a spus să stau liniştit, că este totul rezolvat, că a vorbit cu Muşetescu Ovidiu, care era la acea vreme director AVAS, şi cu directoarea AVAS Bucureşti cu care, de fapt, a ţinut legătura cu privire la achiziţia societăţii Bucureşti SA. Mi-a zis că eu trebuie doar să particip la licitaţie şi să cumpăr acţiunile respective”, spune Niculae.

El mai precizează toţi banii pe care i-a virat din conturile sale pentru achiziţia SC Bucureşti i-a avut de la Vanghelie şi de la Iulian Lupeanu.

“Vanghelie Marian mi-a dat o geantă diplomat ce conţinea dolari şi euro, echivalentul la acea dată a 32.000.000.000 ROL. Două plăţi pe care le-am efetuat către AVAS din contul Băncii Ion Ţiriac au avut la origine sume de bani de aproximativ 6.000.000.000 ROL pe care le primisem cash de la Lupeanu Iulian şi pe care le depusesem în contul meu de la bancă”, arată Niculae în declaraţia existentă la dosarul de la instanţă.

Vărul lui Marian Vanghelie a recunoscut integral acuzaţiile ce i se aduc în dosarul în care este judecat alături de fostul edil.

El a precizat că el a primit, pentru Vanghelie, “genţi, pungi, sacoşe cu bani cash” de la intermediarii omului de afaceri Marin Dumitru, căruia Primăria Sectorului 5 i-ar fi acordat preferenţial contracte.

“Niciodată nu îmi spunea, când mă trimitea la întâlnire cu Dumitru Marin, ce sumă urma să primesc, dar impresia mea este că el ştia foarte bine ce sumă trebuia să îmi dea acesta. Majoritatea sumelor de bani le-am primit de la Dumitru Marin, iar o parte mi-au fost date de către apropiaţi ai acestuia, respectiv Dinuţ Daniel (cred că de trei ori), iar de vreo două ori, de la Apreutesei Viorel. Sumele de bani mi-erau date de către aceştia cash, în genţi, sacoşe sau diferite pungi”, le-a spus Niculae procurorilor.

Vărul primarului le-a dat toate detaliile procurorilor, menţionând inclusiv locurile în care a primit bani în numele edilului, respectiv “Piaţa 13 Septembrie (piaţă dezafectată), Parcul Carol (la «farfurie»), în spatele Primăriei Sectorului 5 Bucureşti (în curtea interioară), Magazinul Steaua (situat pe strada Brezoianu), lângă sediul Apa Nova (tot pe Brezoianu), o dată pe strada Berceni, la intersecţie cu strada Caporal Gheorghe Ion”

“Estimez că în perioada 2007-2014 am primit de la Dumitru Marin pentru Vanghelie Marian-Daniel suma de aproximativ 13.000.000 RON cash. Banii aceştia, conform dispoziţiilor primite de la Vanghelie Marian-Daniel, i-am dus, o parte, lui Bodea Tiberiu pentru a-i introduce în SC Calex Business Group SRL, o parte la SC Fashion Brand Management SRL (firma controlată de Oana Mizil- n.r.), o parte la PSD Bucureşti şi PSD Sector 5. Din banii primiţi, am mai efectuat, tot din dispoziţia lui Vanghelie Marian-Daniel, diferite plăţi către diferite societăţi comerciale….”, a mai consemnat Niculae în mărturia sa.     Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/exclusiv-vanghelie-a-cumparat-magazinul-bucuresti-cu-3-2-milioane-de-lei-pusi-intr-un-diplomat-14921178

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s