Iată și dovada – cum universitarii și criminalii își dau mâna în țara lui Becali. Listele complete ale ”savanților pușcăriilor”, ale coordonatorilor lor și ale editurilor care le-au publicat ”opera”, din 2007 până în 2015

Vuiește lumea deja cum că Gigi Becali a recunoscut că nu a scris el cărțile care i-au atras reducerea pedepsei. Conform Ministerului Justiției, care a răspuns unei cereri de informații (vezi la final listele complete din 2007 până în 2015), îndrumătorii săi, adică IPS Teodosie și prof univ. Dr IPS. Laurențiu Streza, beneficiarii unor generoase donații ale infractorului, dar și conferențiar doctor Dan Pavel de la Facultatea de Științe Politice a Universității București l-au ajutat – ultimul cu lucrarea. Becali, Parlamentul Europei și Parlmentul României. Dar noutatea listei nu e asta. Noutatea listei este că pe ea sunt zeci și zeci de cadre universitare, aproape toate universitățile din țară – masiv Craiova, Drept, Universitatea Maritimă Constanța, Danubius, Dunărea de Jos, Vasile Goldiș Arad, ASE, Hyperion, Spiru Haret, Cantemir, Lucian Blaga Sibiu, Academia de Poliție, Politehnica București, teologie, știinte sociale și umaniste Universitatea Iași, ca și Pitești, veterinare, stomatologie UMF Carol Davila, în general o listă care putea fi dedusă ușor din numărul de stele obținut de universități în precedentele edițiii ale clasamentului Universități Curate. De atunci s-au dat o legea și n ordonanțe, iar situația s-a degradat și mai mult.

Nimeni nu e la adăpost. Dacă te aștepți de la ”celebra” universitate din Reșița a d-nei Frunzăverde să coopereze cu unul condamnat pe baza legii crimei organizate pentru a scrie o lucrare despre resursele umane în fotbal, chiar și pentru Universitatea Vasile Goldiș din Arad, alt loc de tristă faimă, pare excesiv să supervizezi lucrarea lui Enea Aurel, condamnat la 20 de ani pentru omor calificat, ,,EVOLUȚIE&CREAȚIE” (conf. univ. dr. REGIS-MAFTEIU ROMAN, profesor în cadrul Facultății de Științe Umaniste a Universității de Vest Vasile Goldiș). Vă dați seama ce carte științifică e aia care rezolvă într-un volum scris în închisoare cu evoluția și creația, Biblia va deveni o anexă la ea. Altfel nimic mai logic decât ca unul condamnat pentru fals în înscrisuri să scrie o lucrare despre falsul intelectual, că doar e expert.  Pe aceeași linie cine fură din pădure scrie despre cum protejăm pădurile, cine nu plătește taxe despre evaziunea fiscală, un rom condamnat la omor calificat despre problemele romilor, un băiat deștept din energie despre tranziția de la plan la piață în sectorul energetic și așa mai departe.

Dan Pavel nu e unicul om cunoscut de pe listă. Mai găsim pe conf. univ. dr. Dan Dungaciu, directorul  Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române ajutându-l pe condamnatul Teodor Bogdan Nicola, pe dr. Mireille Carmen Rădoi de la Universitatea Babeș Bolyai (fosta directoare a Bibliotecii Naționale) dând asistență unui condamnat la patru ani pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, pe prof. univ. dr. Dumitru Miron de la Academia de Studii Economice București supervizând ”A patra cale” a lui Dan Voiculescu, până și Codruț Sereș, băiatul cu șantajul, are și el un înger protector la ASE care se ocupă să îl scoată din prima zi de când a intrat, așa cum Cătălin Voicu, pesedistul care trafica procese la Curtea Supremă îl are pe prof. dr. general procuror Dan Voinea, care ne-a ținut de vorbă peste 20 de ani cu dosarele Revoluției.

Lor li se adaugă zeci de edituri acreditate de CNSIS. O listă completă vedeți aici, și vă lămuriți imediat cât de academice sunt sau pot fi. Aici publică enorma majoritate a universitarilor români, de asta sunt pe listă aceste edituri. Valoarea? Zero. Numai ce se publică în sistemul științific internațional, în care răzbesc destui, mai ales din unele discipline, are vreo valoare științifică și va fi validat prin citare.

Da altfel, după cum am mai spus, poate doar editura Academiei să respecte niște proceduri de referare științitifică, nicio altă editură din România nu o face și nu are trebui ca vreo carte publicată de ele să aibă valoare științifică, că autorul e îndrumatul din pușcărie sau îndrumătorul său. Și scandalul recent privitor la lipsa de citare a lui Dan Slușanschi e lămuritor și cu Academia (lipsă de citare a unui predecesor ilustru, aparent deliberată, face obiectul unui proces).

Probleme enorme, care arată generalizarea imposturii, complicitatea cu infractorii, transformarea lumii academice într-o formă de crimă organizată, care practică frauda intelectuală pe scară largă.

Cine poate face ceva? Ministerul o să spună că universitățile sunt autonome, dar are controlul asupra CNCSIS și instituțiile derivate, vezi aici. Universitarii colegi ai celor de pe lista asta mai acceptă să fie colegi de catedră cu unii care nu au timp să scrie lucrări științifice să își crească indicele Hirsch că sunt ocupați să scrie cărți pentru deținuți sau să colecteze de la aceștia ca să-și mai completeze salariul? Că, desigur, nu e pro bono, caritatea se manifestă către orfani, nu către armata asta condamnată pentru înșelăciune, delapidare, mită și omor calificat, din când în când. Dacă mai există o urmă de onoare în universitățile din România, de luni vom avea grupuri de inițiativă pentru universități curate care vor convoca consiliile facultăților să discute despre acei colegi ai lor care sunt complicii infractorilor.

***

Mai jos, în format pdf, listele complete ale ”savanților” din pușcării, ale coordonatorilor lor științifici și ale editurilor care le-au publicat cărțile, din 2007 până în 2015

Anul 2007 (aici)

Anul 2008 (aici)

Anul 2009 (aici)

Anul 2010 (aici)

Anul 2011 (aici)

Anul 2012 (aici)

Anul 2013 (aici)

Anul 2014 (aici)

Anul 2015 (aici)  

Sursa : http://www.romaniacurata.ro/iata-si-dovada-cum-universitarii-si-criminalii-isi-dau-mana-in-tara-lui-becali/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s