Scandalul apei din supermarketuri: De ce tace ANSVSA

Sortimentul Winny apă de izvor, sortimentul Apă de masă necarbogazoasă Aro, sortimentul Apă de izvor Calipso, Sortimentul Apă de izvor plată Izvorul Zânelor, Sortimentul Apă de izvor Aqua Queen”, sunt cele cinci sortimente de apă toxică descoperite în supermarketurile din România, în urma unui control efectuat de ANPC , în luna martie.

Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL Bucuresti, care a analizat 17 mostre de apă din supermarketuri şi a demonstrat că cinci dintre acestea erau neconforme s-a trezit ulterior cu activitatea suspendată.

SCANDAL în industria apelor minerale: SIFON pe post de apă minerală carbogazoasă

Vineri, 1 aprilie, la ora 9:40 dimineaţa, la Manor Laborator a ajuns un control format din reprezentanţi ai ANSVSA, IISPV şi Poliţie. “S-a prezentat o echipa formata din reprezentanti ai ANSVSA (Dr. Mihaela Lupascu) si aiInstitutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara-IISPV (Dr. Delia Constantinescu si Dr. Isabela Nicorescu), precum si 2 reprezentanti ai Directiei Generale de Politie – Serviciul de investigare a criminalitatii economico-financiare (solicitati de ANSVSA). Verbal, am fost informati ca prezentul control a fost dispus in urma unei reclamatii care nu poate fi pusa la dispozitia Laboratorului”, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Manor Laborator.

Organele de control au stat aici până la două noaptea, lucru confirmat de un proces verbal de la faţa locului datat deja 2 aprilie. Manor Laborator spune că “Reprezentantii ANSVSA si IISPV au finalizat controlul pe data de 2 aprilie la ora 2 dimineata, dupa 16 ore de verificari. In decursul acestei perioade, reprezentantii ANSVSA si IISPV au emis doua Note de Control, una la ora 21:00 avand o serie de concluzii si masuri si o a doua emisa la ora 02:00 cu alt set de concluzii, masura finala impusa fiind suspendarea activitatii laboratorului si interzicerea receptiei probelor.

Pe 5 aprilie ANSVSA, prin preşedintele Andrei Butaru, dă o Ordonanţă de suspendare a posibilităţii de analizare a apei la Manor Laborator pe termen de 3 luni! Ordinul e înregistrat la registratura ANSVSA pe 6 aprilie şi e remis firmei prin fax pe 7 aprilie.

Preşedintele Andrei Butaru este un fost membru PNL, acuzat în scandalul laptelui infestat cu e.Coli că ar fi primit o maşină de la unul din furnizori. De asemenea, el este cel care oferea răspunsuri halucinante în scandalul laptelui.

La o săptămână de la controlul din miez de noapte, autorităţile refuză să precizeze motivele acestuia. Cine răspunde pentru această lipsă de transparenţă?  Sursa : http://www.stiripesurse.ro/scandalul-apei-din-supermarketuri-de-ce-tace-ansvsa_989630.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s