Cum vrea RUSIA sa bage NATO in sperieti. Imagini de la infricosatoarele exercitii MILITARE de la Marea Neagra – VIDEO

rusia

Cea mai recenta manifestare de forta a Rusiei s-a desfasurat vineri in Peninsula Crimeea. Kremlinul a vrut sa impresioneze cu o demonstratie de lupta cu forte navale, terestre si aeriene.

Nici locul celui mai mare exercitiu militar rusesc de pana acum nu a fost ales intamplator: Crimeea, un teritoriu anexat cu forta de la Ucraina in 2014, o zona strategica din punct de vedere militar si geopolitic, in noul context de securitate european. 12.500 de trupe la sol, avioane de lupta sau lansatoare de racheta – sunt cateva dintre componentele arsenalului rusesc expuse la Opuk, locul exercitiului militar de pe coasta Marii Negre. De asemenea, Moscova a utilizat la acest antrenament de amploare nave de razboi, tancuri, aparate de zbor cu misiuni de lupta dintre cele mai noi modele, inclusiv sistemele de racheta S-300.

„La acest nivel inalt de pregatire, am avut trupe la sol si escadrile de lupta folosite in premiera” – le-a declarat jurnalistilor purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii de la Moscova, Igor Konashenkov. Ela mai spus ca astfel de exercitii militare au mai avut loc in Crimeea si inainte de anexare. La eveniment au asistat atat Ministrul apararii rus, Sergei Shoigu, dar si seful Statului Major al Armatei, Valery Gerasimov, precum si liderul peninsulei Crimeea, Sergei Aksyonov.

rusia2

rusia3

rusia4

rusia5

rusia6

rusia7

rusia8

rusia9

Exercitiile militare din Crimea au simulat modul de reactie militara a Rusiei la o tentativa de invazie. Oficiali din armata de la Kremlin au tinut totusi sa precizeze presei ca nu este vorba de un semnal geopolitic in regiune. Si totusi, analistii citati de publicatia Daily Mail opineaza ca aceasta noua parada militara a Rusiei survine in contexul in care, doar cu o luna in urma, presedintele Vladimir Putin a acuzat Kievul ca a trimis o trupa de sabotaj in Crimeea, calificand Ucraina ca „practica terorismul”. In acel incident, doi ofiteri rusi si-au pierdut viata la frontiera, insa autoritatile de la Kiev au negat orice implicare.  Sursa : aktual24.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s